INICIACIÓ MUSICAL

Les corals infantils solen estar formades per cantaires de 5 anys en amunt, ja que es considera que és a partir d’aquesta edat quan els nens i nenes comencen a tenir la suficient capacitat i disciplina per participar d’una activitat musical col·lectiva com ho son les formacions corals.

Però… i abans d’aquesta edat, ¿no els podem iniciar musicalment?

Nosaltres a l’Orfeó també pensem que no cal córrer però alhora creiem avantatjós, i necessari pel seu desenvolupament, que els nens i nenes tinguin contacte amb la música com més aviat millor. Volem que la veu i el cant siguin una part important d’aquesta etapa infantil.

I aquesta és la finalitat del Curs de Iniciació Musical.

Un curs especialment dissenyat per a nens i nenes de 4 a 5 anys, on oferim una metodologia de treball adaptada a la seva edat, amb l’objectiu de iniciar-los en el món de la música, tot despertant la voluntat per conèixer-la i exercitar-la de manera activa. En aquest curs fomentem la sensibilitat musical de l’alumne posant com a element o mitjà principal el joc.

De manera que al curs s’hi fan jocs musicals, treball corporal, activitats rítmiques, vocals i auditives i, òbviament, també s’hi canta. Tot això farà possible el desenvolupament d’unes capacitats bàsiques: atenció, percepció sonora, memòria rítmica i melòdica, adquisició de nocions d’espai musical, de temps i de qualitat…

En aquest curs els nens i nenes aprenen música mentre s’ho passen bé.

El curs està estructurat en tres grans troncals de treball:

La Cançó:

En aquest apartat el nen o nena s’iniciarà en la formació vocal bàsica cantant cançons i posant émfasi en la narració de contes relacionats amb la cançó que estiguem treballant.

L’audició:

Treballarem l’oïda amb l’objectiu de “despertar” en el nen o la nena aquest sentit reconeixent sons de tots tipus.

El ritme:

És una dels pilars fonamentals de la música. L’objectiu d’aquest apartat és que el nen aprengui a fer ritmes per si sol a través de cops.

Tot i que l’objectiu d’aquest curs no és treballar un format pròpiament de coral, també ens agrada  que els nens i nenes que formen part dels dos grups d’Iniciació Musical participin en els concerts infantils que l’entitat organitza al llarg de l’any. De fet, i per aquestes ocasions, aquests petits cantaires responen al nom artístic de Semifuses (P3) i  Fuses (P4 i P5)

  • INSCRIPCIÓ: Oberta
  • Duració de l'activitat: d'Octubre a Juny
  • Dia i horari d'assaig: Dimarts de 17h a 17.45h i de 18h a 18.45h i dimecres de 17h a 17.45h
  • Lloc d'Assaig: Espai Tolrà (C/ Enric Borràs 19-21, Badalona)
  • Direcció: Laia NIETO
  • Adreçat a: Nens i nenes de 3 a 5 anys