DANSA DEL VENTRE

La dansa del ventre ens suggereix sensualitat, força, exotisme, seducció.

Aquesta dansa, d’origen oriental, va arribar a Europa al segle XIV. És un ball essencialment femení individual , que també pot ballar-se en grup. El ventre és el centre físic i espiritual del cos i els seus moviments permeten ballar i exterioritzar l’estat d’ànim, amb moviments sensuals i saludables.

Aquest tipus de ball reforça la seguretat, la confiança i l’autoestima alhora que fa fluir les energies trencant bloquejos corporals, emocionals i psicològics. Ens comunica amb la vida i juga, a les cultures orientals, un paper en tots els esdeveniments socials importants. Parteix d’una estructura bàsica dels moviments i permet també creativitat i improvisació personal. És un llenguatge poètic del cos que, des de l’elegància i la suavitat de moviments, interpreta una melodia amb harmonia, equilibri i ritme. És una dansa que transcendeix els sentits, treta d’un somni d’aventures, de nits de màgia i d’imaginació.

La finalitat de la dansa del ventre és tradicionalment festiva, mística, religiosa, de guerra o, d’espectacle, pot ser d’interpretació de melodies tristes o alegres, banals o transcendentals, humorístiques o dramàtiques, que ens expliquen una història, que parlen d’amor, d’amistat, de gelosia, de justícia, d’orgull, de coratge, etc.