TÈCNICA VOCAL

Qualsevol persona pot cantar… una altra cosa és que ho faci bé.

… i aquesta observació s’ha convertit en el propòsit del curs de Tècnica Vocal que imparteix l’Orfeó Badaloní: ensenyar a cantar bé!

Objectius del curs
És molt habitual que un cantaire, després d’una sessió de cant, es trobi fatigat, amb el coll ressentit, la veu cansada… això son símptomes de que no fa un correcte ús de la seva veu, i a la llarga pot ser contraproduent.

Així doncs, la finalitat d’aquesta assignatura formativa de Tècnica Vocal és oferir al cantaire un ampli ventall d’eines i recursos per tal de que millori la seva tècnica individual, aprengui a utilitzar correctament la seva veu i, de pas, contribueixi a millorar la qualitat de la coral on desenvolupa la seva activitat.

Estructura
L’assignatura completa s’estén durant tot un curs escolar (uns 9 mesos), durant el transcurs del qual l’alumne assolirà els coneixements teòrics i pràctics necessaris per estar cada vegada més a prop d’obtenir una tècnica de cant òptima i depurada.

A lo llarg del curs, l’alumne aprendrà quins elements intervenen en el control de l’aire i cóm utilitzar-los de manera correcte. També es realitzarà un exhaustiu treball vocal, posant especial atenció en la relaxació del cos, la vibració del so i al suport corporal alhora de l’emissió vocal.
També es realitzen treballs vocals en petit cor de dos o tres cantaires per corda amb l’objectiu que els cantaires assumeixin responsabilitat i consciència musical i vocal a partir dels recursos que se li van donant al llarg del curs.

El format de les classes és en grups reduïts, amb un mínim de cinc alumnes per classe.

  • INSCRIPCIÓ: Oberta
  • Duració de l'activitat: d'Octubre a Juny
  • Dia i horari d'assaig: Nivell Inicial: els dimecres, de 19.30 a 20.30h Nivell Mitjà: Greus, els dimarts, de 19 a 19.45h. Agudes, els dimarts de 19.45 a 20.30 h
  • Lloc d'Assaig: Espai Tolrà (C/ Enric Borràs 19-21, Badalona)
  • Direcció: Emmanuel NIUBÓ i Jordi SÁNCHEZ-CAROZ
  • Adreçat a: Adults