ORQUESTRA BAETULO

L’Orquestra Baetulo sorgeix fruit de la iniciativa de l’Orfeó Badaloní per tal de crear un mitjà de la màxima qualitat que permeti als joves músics que finalitzen la seva formació acadèmica participar en un projecte que els permeti seguir avançant a la seva carrera musical, i alhora dotar a la nostra ciutat d’una formació capaç d’oferir de forma estable una programació simfònica d’alt nivell.

L’Orfeó Badaloní portava treballant dos anys per engegar aquest projecte, i amb l’ajuda de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Badalona va tornar-se una realitat el febrer de 2017. Les inscripcions per optar a les proves de selecció varen publicar-se el març del 2017, i a principis d’abril va fer-se pública la llista definitiva dels components de l’Orquestra Baetulo, tots ells músics d’entre 16 i 30 anys.

El maig de 2017, i encabit dins del programa de les Festes de Maig de Badalona, l’Orquestra Baetulo va celebrar el seu Concert Inaugural al Teatre Zorrilla de Badalona amb la interpretació de peces de Claude DEBUSSY i de Gabriel FAURÉ, sota la direcció de Irene DELGADO.

La nostra aspiració es arribar a ser una de les millors orquestres del país, i alhora ambaixadora de Badalona, gràcies al gran potencial dels músics que tenim actualment als nostres Conservatoris i Escoles Superiors de Música.

Des de l’octubre de 2017 i fins a dia d’avui, l’Orfeó Badaloní  té un conveni de col·laboració amb l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) per tal que l’Orquestra Baetulo en sigui la seva orquestra pilot i resident.