CANT A L’ESCOLA

El programa Cant a l’Escola es va iniciar el curs 1988-89, juntament amb activitats de difusió musical adreçades a l’alumnat i altres de formació del professorat. Durant molt temps, aquest projecte va estar promogut per l’Ajuntament de Badalona.

El curs 2012-13 l’Ajuntament va deixar de promoure aquest projecte i va ser quan l’Orfeó Badaloní i el Conservatori Professional de Música de Badalona van assumir-ne la seva gestió i organització.

A partir de l’any 2014 l’Ajuntament va tornar a donar-hi suport i a partir d’aquest curs 2016-17, torna a ser un dels responsables del seu funcionament, al costat de l’Orfeó Badaloní i del Conservatori, compartint l’objectiu que segueixi creixent en qualitat i en número d’infants i escoles implicades d’arreu de la ciutat.

Al llarg d’aquests anys, els nens i les nenes de les corals escolars han après i interpretat diferents cantates. També s’han encarregat algunes obres com ara El Vestit del Rei de Mariona Vila i Història d’un Regal de Poire Vallvé. El curs 2008-09 es va dur a terme el projecte Bastim una Ciutat de P. Hindemith amb la participació, també, d’alumnes de secundària dels instituts de Badalona. El curs 2015-2016 es va fer la cantada La nit.

El curs 2015-16 han participat en el Projecte les escoles: Alexandre Gali, Artur Martorell, Baldomer Solà, Gitanjali, Jungfrau, Lola Anglada, Llibertat, Miguel Hernandez, Progrés i Ventós Mir.