AMICS DE LA MÚSICA

L’entitat Amics de la Música de Badalona fou fundada l’any 1927 per Joan AYMERICH i ROCABAYERA, músic i compositor badaloní co-fundador també de la nostra Entitat i de la Banda Oficial de Badalona, amb objectiu de difondre la música a la nostra ciutat a base de conferències, xerrades i organització de concerts.

L’associació, però, va haver de dissoldre’s com a entitat jurídica l’octubre del passat 2015, davant la impossibilitat de donar continuïtat a la seva junta directiva.

Malgrat aquesta circumstància, i degut al gran interès que la direcció d’aquesta associació tenia per la seva continuïtat, va ser possible trobar una alternativa i no haver de suspendre la seva important tasca de sensibilització musical a Badalona: integrar-se dins l’estructura de l’Orfeó Badaloní.

Des d’aleshores, s’ha creat una nova comissió de treball, que manté el seu nom i identitat personal com Amics de la Música de Badalona, a la vegada que s’ha ampliat la seva tasca difusora i s’ha potenciat la seva implicació en l’organització i intervenció d’activitats musicals que no estan protagonitzades pels grups propis de l’Orfeó.

La comissió de treball Amics de la Música de Badalona actualment intervé en les següents àrees i projectes de l’Orfeó Badaloní:

  • Agenda Musical Badalona, una eina de difusió col·lectiva posada a l’abast de tota entitat musical badalonina que ho sol·liciti, amb la finalitat d’unificar agendes en un sol mitjà per agilitzar l’accés d’informació a tots els ciutadans i no solapar actes.
  • Cicle Joves Músics Badalona, una plataforma per donar a conèixer els joves intèrprets estudiants, o acabats de sortir de l’ESMUC, que formen conjunts instrumentals o vocals i que no tenen la possibilitat de concertar actuacions pels seus propis mitjans.
  • Cicle Concert Vermut, amb propostes de petit format que puguin celebrar-se els diumenges, a les 12 h, en un espai polivalent (interior o exterior) amb capacitat limitada de públic.
  • Cicle Tardes en Viu, amb concerts de petit format que puguin representar-se les tardes d’estiu al Badiu de l’Espai Tolrà.
  •  Òpera i Lírica, amb propostes musicals teatrals que tinguin a veure amb l’òpera o la sarsuela.
  • Audicions comentades d’òpera, a càrrec del cèlebre i expert Ferran COMPTE, coordinades per coincidir amb les estrenes que es realitzen al Liceu de Barcelona.
  • Recuperació del Cant de la Sibil·la, interpretada per primera vegada a l’Església de Sant Josep durant la Missa del Gall del 2015.
  • Programació musical pròpia.