HATHA YOGA

El ioga és una filosofia d’origen hindú que proposa com a objectiu assolir la felicitat per mitjà de la unió de l’ànima individual (atman) amb l’ànima universal (Braman).

Per aconseguir-ho, prèviament cal passar per l’autoconeixement i l’autoanàlisi, el desaprenentatge d’idees preconcebudes inconscients, el creixement personal i altres fases. Inclou la cura del cos físic, perquè és qui conté la persona i perquè considera que fent-ho hom pren cura de l’inconscient.

Desenvolupa cóm integrar els aspectes físics, psíquics i espirituals de la persona a través de la pràctica de la meditació, l’ascesi moral i l’exercici corporal.

Dóna importància a la respiració perquè és controlable conscientment i d’aquesta manera també es pot controlar i tenir cura del cor, la circulació sanguínia i altres aspectes físics i psíquics.

El hatha ioga, que és el que es treballa aquí a l’Orfeó sota la guia de la mestra Lorena MALDONADO, és el ioga més difós en tot el món, conegut per les seves posicions corporals (asanes). Es tracta d’un sistema de postures físiques amb el propòsit d’aconseguir que el cos es torni apte per a la meditació. Les asanes generen serenitat física i mental, de tal manera que el iogui devot pugui seure durant diverses hores en una postura de meditació sense patir fatiga o inquietud.

Actualment el hatha ioga emfatitza la relaxació.

  • INSCRIPCIÓ: Oberta
  • Duració de l'activitat: de Setembre a Juny
  • Dia i horari d'assaig: els dijous, de 19.15h a 20.30h
  • Lloc d'Assaig: Espai Marina (C/ Marina 48, Badalona)
  • Direcció: Lorena Maldonado
  • Adreçat a: Adults