LLENGUATGE MUSICAL

El Llenguatge Musical és el nom tècnic de l’assignatura que col·loquialment coneixem com solfeig.

A molts cantaires els aterra posar-se davant d’una partitura, amb tots aquells símbols que semblen mosques entrelligades i amb anotacions per totes bandes. I és molt normal, doncs no tothom ha tingut la sort de poder aprendre en el seu moment llenguatge musical, i ara sembla que fa mandra o que ja no hi són a temps de fer-ho…

DONCS NO, perquè precisament per això l’Orfeó ha muntat aquest curs, adreçat a cantaires que mai han fet solfeig. Així donem l’oportunitat a tots de poder entendre i llegir aquest llenguatge universal, doncs la comprensió d’una partitura és una habilitat que tot bon cantaire hauria de dominar.

Així doncs, l’objectiu dels cursos és donar a conèixer elements bàsics del llenguatge musical per tal de donar eines i comprendre millor la partitura i les indicacions del director. I amb una miqueta de paciència, voluntat i seguint les explicacions de la mestra Gisela PARODI, en poc temps el cantaire agafarà més seguretat i entendrà, per fi, el llenguatge de la música.

Per poder abraçar les necessitats de tots els cantaires es fan dos nivells: un d’iniciació, els dimecres, i un altre de més avançat,els dimarts, d’una hora setmanal tots dos.

Les classes són dinàmiques, alternant teoria amb pràctica, i els continguts del curs estan recollits en un quadern que treballem a classe.

  • INSCRIPCIÓ: Oberta
  • Duració de l'activitat: d'Octubre a Juny
  • Dia i horari d'assaig: els dimecres, de 19.15 a 20.15h
  • Lloc d'Assaig: Espai Tolrà (C/ Enric Borràs 19-21, Badalona)
  • Direcció:
  • Adreçat a: Adults