Obres de Miquel PUJOL i GRAU a l’Orfeó Badaloní

L’Orfeó Badaloní ha signat un conveni de cessió amb el musicòleg i escultor Miquel PUJOL i GRAU, amb la finalitat de poder exhibir les obres propietat de l’artista a les instal·lacions de l’entitat.

Miquel PUJOL i GRAU , violoncel·lista, compositor, musicòleg, artista i escultor, va néixer a Barcelona el 14 d’octubre de 1942. Després d’estudiar al Conservatori Superior de Música de Barcelona viatjà a Gal·les, Escòcia i Bayreuth per a ampliar coneixements.

Intèrpret i investigador en l’àmbit de les arts plàstiques i la música, ha cercat noves sonoritats, que l’han convertit en capdavanter de l’avantguarda musical a Catalunya. Ha compost música per a curtmetratges sobre pintors catalans i ha realitzat sobre ceràmica algunes de les seves partitures. Per encàrrec de Josep LLUÍS NÚÑEZ, aleshores president del FC Barcelona, va transformar els entorns del Camp Nou i de La Masia en un parc d’escultures.

El 1994 va rebre la Creu de Sant Jordi.

El conjunt d’obres cedides, relacionades totes amb el món de la música, inclouen pintures, poemes, escultures i altres obres plàstiques d’en Miquel i una seixantena d’obres d’altres artistes catalans, les quals algunes d’elles ja vesteixen les parets de l’Espai Tolrà.

Notícies relacionades...