DIA DE L’ASSOCIACIONISME CULTURAL

El 27 de maig de 2014 el Govern va declarar el 4 de juny Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC), instaurant així una jornada dedicada a posar en valor el pes i la força de l’associacionisme cultural català. La data rememora el 4 de juny de 1864 quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm CLAVÉ.

Per aquest motiu, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya convida a tots els equipaments culturals associatius i entitats de cultura popular de Catalunya a fer unes jornades de portes obertes des del divendres 1 de juny al diumenge 3 de juny. L’objectiu de les jornades, que es celebren des de l’any 2015, és acostar els ciutadans als ateneus, casals, casinos, orfeons, locals castellers o qualsevol tipus d’equipament cultural gestionat per associacions, convidar-los a entrar i fer-los partícips de la important tasca de difusió cultural que realitzen les entitats del país.

L’Orfeó fa tres anys que també participa d’aquestes jornades de portes obertes, i enguany ho fa amb les següents activitats:

DIVENDRES 1 JUNY – CLASSE OBERTA DE BALLS DE SALÓ – 19 h a l’Espai Tolrà

DIVENDRES 1 JUNY – CLASSE OBERTA DE COUNTRY – 21 h a l’Espai Tolrà

DISSABTE 2 JUNY – ASSAIG OBERT DE DANSA TRADICIONAL CATALANA (infantil) – 11 h a l’Espai Tolrà

I per acabar de celebrar el Dia de l’Associacionisme, Amics de la Música de Badalona han organitzat un espectacular concert de música clàssica que de ben segur agradarà a tot el públic.

DISSABTE 2 JUNY – CONCERT PER A VIOLÍ I PIANO – 19 h a l’Espai Tolrà