ESBART SANT JORDI

L’Esbart Sant Jordi va ser fundat el 17 de febrer de 1951 i des de llavors s’ha enriquit amb la presència de molts mestres que han anat recuperant danses, i reconstruint-les el més fidelment possible, per tal de transmetre-les a les noves generacions.

La voluntat de divulgar la cultura i dansa catalana ha marcat la trajectòria d’aquest Esbart i l’han fet fort per lluitar contra les adversitats, fent que a l’actualitat sigui una activitat cultural que només s’ofereixi en una entitat de Badalona: l’Orfeó Badaloní.

Actualment, hem recuperat l’Escola de dansa, l’Esbart Infantil i l’Esbart Juvenil format per una trentena de dansaires amb edats compreses entre els 3 i els 13 anys. Continuem treballant amb un Cos de Dansa on, una vintena de persones, setmana darrera setmana treballa la nostra cultura a través de la dansa i el moviments dels seus cossos.

També hem apropat la dansa tradicional als més adults formant el grup Mares a Ballar!, que amb tota les seves ganes i il·lusió contribueixen a la cultura de la nostra terra.

En les nostres actuacions en públic, la música pot ser presentada en viu per cobla, grup de música o des d’un reproductor digital.

Algunes de les diverses danses tradicionals més conegudes, i que de segur les heu pogut veure en alguna actuació de l’Esbart Sant Jordi, són: dansa de Castellterçol, el ball de Nans, el ball de Cascavells, el ball de la civada, el ball de Sant Ferriol, l’Indiot

També volem mencionar que tot el vestuari, que tant de color i vistositat dona a les nostres actuacions, està confeccionat a mà per gent del propi esbart i amics de l’entitat.